WERKWIJZE

+ Waarom kiezen voor DeBruiloftFilmen?
Ik zie elke bruiloft als een uniek en persoonlijk project, waar ik alles voor wil geven. Een goede klik is ook vereist om de films te kunnen maken. Doordat ik veel ervaring heb met verschillende soorten bruiloften, weet ik vaak op het juiste moment op de juist plek te zijn, om op discrete manier iedereen in beeld te brengen. Ik vind het belangrijk om mij goed in te leven in elk bruidspaar. Zie ik veel spanning op het gezicht, dan geef ik jullie wat extra ruimte. Een goede balans tussen het persoonlijke aspect en het vastleggen van de dag vind ik erg belangrijk. De prijzen zijn gebaseerd op de (her) investering van camera’s, jaren ervaring/skills, aantal filmuren en natuurlijk de intensieve montage.

+ Ontvangen we ook een lange film naast de filmtrailer?
Naast de filmtrailer bieden wij ook de optie om een 20-25 minuten trouwfilm gemixt met spraak af te nemen. Vaak laten wij de keuze afhangen van jullie content op de dag zoals speeches, geloftes etc.

+ Hoe lang moeten wij je inhuren?
Bij veel videografen moet er gekozen worden voor 6, 8 of 12 uren filmen. Wij werken daarin tegen met een vaste prijs. Wij starten vanaf de voorbereidingen t/m begin van het feest. Hiermee heb je een complete compilatie van heel de dag, zonder een concessie te hoeven doen.

+ Kunnen jullie in de avond een compilatie laten zien?
Ja zeker! Wij nemen zelfs ons eigen scherm en beamer mee voor de beste kwaliteit.

+ Gebruiken jullie ook een drone?
Ja zeker! Op basis van jullie locatie en weersomstandigheden proberen wij dit in te zetten voor die prachtige locatie shots vanuit de lucht. Wegens wetgeving kan dit helaas niet boven mensen (groepsfoto’s), in dichtbebouwde kom (centrum van Amsterdam bijv.) of in de buurt van luchthavens/helicopter platforms.

+ Hoe verloopt de samenwerking met een fotograaf?
Ik werk graag samen met fotografen. Wij versterken juist elkaars creatieve proces. Ik ga er ook vanuit dat jullie een professionele fotograaf inhuren en dat werkt altijd fijn, omdat wij allebei dit als een fulltime job doen. Hierdoor hebben we al binnen enkele seconden met elkaar oogcontact op de meest cruciale momenten en begrijpen wij elkaars apparatuur. We kunnen op die manier ook met elkaar meedenken om het maximale uit een mooie situatie te halen voor zowel foto als video. Het is absoluut niet nodig om maar voor de zekerheid een ‘foto/video team’ in te huren. Een losse fotograaf en videograaf hebben vaak juist een hogere prestatiedrang, omdat ze allebei verantwoordelijk zijn voor hun eigen product.

+ Ontvangen wij ook het ruw materiaal van de dag?
Wij leggen de dag vast met meerdere camera’s en nemen het geluid apart op. Hierdoor is het losse materiaal helaas niet ‘plug en play’.

+ Ontvangen wij ook de hele ceremonie?
Dat is zeker mogelijk! We nemen de ceremonie op met meerdere camera’s.

+ Ontvangen wij ook alle speeches?
Dat is zeker mogelijk! We nemen de speeches op met meerdere camera’s.

+ Wanneer moeten wij boeken?
Ik ontvang circa 1 tot 1.5 jaar van te voren boekingen. Vooral in de zomermaanden (mei-sept) zijn de vrijdagen en zaterdagen snel bezet.  Trouwlocaties, foto- en videografen zijn de leveranciers die als eerst geboekt worden bij een bruiloft, omdat de beschikbaarheid beperkt is.

+ Hoe lang duurt het voordat wij de film ontvangen?
In het hoogseizoen ligt de levertijd tussen de 8 en 10 weken. Buiten het seizoen ligt de levertijd tussen de 4 en 5 weken. Wij houden met jullie contact over de voortgang, zodat jullie op tijd de popcorn klaar kunnen maken. 😉

+ Kunnen wij bepalen welke muziek onder de film komt?
Helaas heeft Buma/Stemra aangegeven dat het illegaal is om commerciële muziek te plaatsen onder (bruiloft)films. Hier dient een vergoeding naar zowel de artiest als de producent betaald te worden. Dit kan oplopen tot enkel duizenden euro’s. Gelukkig hoeven we niet te treuren. Door de wetgeving zijn er diverse websites in de wereld ontstaan met muziek, waarbij er eenmalig een klein bedrag betaald hoeft te worden per nummer. Deze websites bevatten op dit moment meer dan 100.000 nummers in elke gewenste stijl. Wij maken de keuze per fragment, om de ultieme filmervaring te kunnen creëren. Alle muziek achter de trailers op de website is legaal gekocht.

+ Wat doen jullie indien iemand ziek wordt?
We worden niet zo snel ziek, maar mocht dit wel gebeuren dan zullen we alsnog komen. Indien er echt overmacht is, zoals een gebroken been of arm, dan hebben we een uitgebreid netwerk met laag, midden en hoog segment videografen.

+ Hebben jullie ook een back-up camera?
Uiteraard! Wij filmen altijd met meerdere camera’s, waardoor er geen risico hoeft te zijn dat er niets meer gefilmd kan worden als een camera het begeeft.

+ Moeten wij ook voor jullie een diner regelen?
Een eenvoudige artiestenmaaltijd in de avond zal helemaal perfect zijn. Natuurlijk hoeven wij niet een viergangendiner of ingedeeld te worden aan de tafels. Mochten we dus een hapje mee kunnen eten, dan zouden we dat erg waarderen!

+ Filmen jullie ook bruiloften in het buitenland?
Wij zijn getraind in het buitenland en daarmee dus ook goed bekend met verschillende bruiloften. We zorgen ervoor dat de extra toeslag voor het reizen/verblijf minimaal blijft, zodat het geheel betaalbaar blijft en te realiseren. Laat ons weten welk land jullie op het oog hebben om die geweldige bruiloft te organiseren!

+ Hoe kunnen wij onze datum reserveren?
Bij interesse plan ik altijd eerst een kennismakingsgesprek in Houten. En dit is absoluut geen verkoopgesprek, maar echt kennismaken. Ik wil meer over jullie te weten krijgen en wat jullie zoeken/verwachten. De klik is enorm belangrijk, omdat ik de hele dag bij jullie aanwezig ga zijn. Na het kennismakingsgesprek gaan jullie naar huis en denken verder rustig na over het gesprek. Niks is verplicht en ik werk niet met deadlines. Hou wel rekening mee dat ik niet aan reserveringen doe. Ik film de bruiloft van het koppel dat mij als eerst boekt.

Als jullie eruit zijn, stuur ik jullie een link naar het boekingsformulier met een aanbetaling. Circa een maand voor bruiloft hebben wij weer contact voor het draaiboek. In de tussentijd vind ik het leuk om in contact te blijven met jullie en kunnen jullie mij natuurlijk volgen op instagram.