WERKWIJZE

+ Waarom kiezen voor DeBruiloftFilmen?
Ik zie elke bruiloft als een uniek en persoonlijk project, waar ik alles voor wil geven. Een goede klik is ook vereiste om de films te kunnen maken. Doordat ik veel ervaring heb met verschillende soorten bruiloften, weet ik vaak op het juiste moment op de juist plek te zijn om op discrete manier iedereen in beeld te brengen. Ik vind het belangrijk om mij goed in te leven in elk bruidspaar. Zie ik veel spanning op het gezicht, dan geef ik jullie wat extra ruimte. Een goede balans tussen het persoonlijke aspect en het vastleggen van de dag vind ik erg belangrijk. De prijzen zijn gebaseerd op de (her) investering van camera’s, jaren ervaring/skills, aantal filmuren en natuurlijk de intensieve montage.

+ Met hoeveel mensen kom je op een bruiloft?
Pakket 1 wordt door mij gefilmd en pakket 2 en 3 is samen met mijn vaste tweede cameraman. De keuze hierin is vooral hoe wij de dag vastleggen en de verwachting/behoefte vanuit jullie kant. Bij 2 videografen worden situaties zoals de first look, fotoshoot, ceremonie en speeches nog dynamischer vastgelegd. Zijn jullie tegelijk aan het voorbereiden? Dan is een tweede videograaf een must. In een kennismakingsgesprek vertel ik jullie graag hier meer over.

+ Ontvangen we ook een lange film naast de filmtrailer?
Ja zeker. Wij leveren bij elk pakket ook een DocuFilm vanaf +/- 30 minuten. Dit is het ruw materiaal gemonteerd tot een afspeelbare film met meer fragmenten van jullie dag met origineel geluid. Ideaal als naslagwerk om nog meer van de dag terug te zien. Bekijk wie er allemaal op jullie bruiloft zijn geweest. Graag de volledige ceremonie en/of volledige speeches terugkijken? Kies dan ons meest uitgebreide pakket 3.

+ Hoe lang moeten wij je inhuren?
Dat is helemaal afhankelijk van jullie dagindeling en wensen. Veelal start ik vaak vanaf de voorbereidingen bij de bruid om daar die prachtige WOW/make-up shots te filmen en tevens de voorbereidingen bij de bruidegom. Die combinatie is erg krachtig voor film. Gemiddeld filmen wij vanaf voorbereidingen t/m de eerste dans. Een gemiddelde boeking varieert tussen de 12 – 15 uur.

+ Kunnen jullie in de avond een compilatie laten zien?
Ja zeker! Alle pakketten zijn inclusief een (optioneel) gratis Same-Day-Edit. Bij een Same-Day-Edit monteren wij tijdens het diner de filmtrailer (4-5 min) en tonen we rond 21:00 de filmtrailer aan alle gasten op groot scherm. Een geweldige en emotionele ervaring! Wij hebben een goede beamer en scherm bij ons, zodat jullie daar geen zorgen over hoeven te maken. Zijn er mooi speeches tijdens het diner? Kies dan voor pakket 2 of 3 met een tweede videograaf. We voegen later de extra beelden met spraak in de definitieve filmtrailer.

+ Gebruiken jullie ook spraak zoals geloftes in de film?
Ja zeker! De filmtrailers (4-5 minuten) worden indien aanwezig, voorzien van enkel zinnen uit geloftes en/of speeches. Bij een Same-Day-Edit wordt er geen spraak gebruikt, maar later toegevoegd in de definitieve filmtrailer.

+ Gebruiken jullie ook een drone?
Ja zeker! Op basis van jullie locatie en weersomstandigheden proberen wij dit in te zetten voor die prachtige locatie shots vanuit de lucht. Wegens wetgeving kan dit helaas niet boven mensen (groepsfoto’s), in dichtbebouwde kom (centrum van Amsterdam bijv.) of in de buurt van luchthavens/helicopter platforms. Onze pakketprijzen zijn inclusief gebruik van de drone. Er komen geen extra/optionele kosten bij.

+ Hoe verloopt de samenwerking met een fotograaf?
Ik werk graag samen met fotografen. Wij versterken juist elkaars creatieve proces. Ik ga er ook vanuit dat jullie een professionele fotograaf inhuren en dat werkt altijd fijn, omdat wij allebei dit als een fulltime job doen. Hierdoor hebben we al binnen enkele seconden met elkaar oogcontact op de meest cruciale momenten en begrijpen wij elkaars apparatuur. We kunnen op die manier ook met elkaar meedenken om het maximale uit een mooie situatie te halen voor zowel foto als video. Het is absoluut niet nodig om maar voor de zekerheid een ‘foto/video team’ in te huren. Een losse fotograaf en videograaf hebben vaak juist een hogere prestatiedrang, omdat ze allebei verantwoordelijk zijn voor hun eigen product.

+ Ontvangen wij ook het ruw materiaal van de dag?
Wij leggen de dag vast met meerdere camera’s en nemen het geluid apart op. Hierdoor is het losse materiaal helaas niet ‘plug en play’. Wij bieden in elk pakket altijd een langere DocuFilm aan. (ruw materiaal gemonteerd tot afspelen). Alle belangrijke elementen van de dag komen terug in de DocuFilm verwerkt. Een geweldig naslagwerk naast de trouwclip!

+ Ontvangen wij ook de hele ceremonie?
Wij leveren bij elk pakket een DocuFilm vanaf +/- 30 minuten. Dit is het ruw materiaal gemonteerd tot een afspeelbare film met meer fragmenten van jullie dag met origineel geluid. Ideaal als naslagwerk om nog meer van de dag terug te zien. Willen jullie de volledige ceremonie (met meerdere camera’s opgenomen) terugkijken? Kies dan ons meest uitgebreide pakket 3.

+ Ontvangen wij ook alle speeches?
Wij leveren bij elk pakket een DocuFilm vanaf +/- 30 minuten. Dit is het ruw materiaal gemonteerd tot een afspeelbare film met meer fragmenten van jullie dag met origineel geluid. Ideaal als naslagwerk om nog meer van de dag terug te zien. Willen jullie de volledige speeches (met meerdere camera’s opgenomen) terugkijken? Kies dan ons meest uitgebreide pakket 3.

+ Wanneer moeten wij boeken?
Op dit moment is 2018 bijna vol. Vooral in de zomermaanden (mei-sept) zijn de vrijdagen en zaterdagen snel bezet. De huidige kennismakingsgesprekken zijn vooral voor seizoen 2019. Ik ontvang circa 1.5-2 jaar van te voren de eerste boekingen. Wacht dus niet te lang met contacten. Trouwlocaties, foto- en videografen zijn de leveranciers die als eerst geboekt worden bij een bruiloft, omdat de beschikbaarheid beperkt is.

+ Hoe lang duurt het voordat wij de film ontvangen?
In het hoogseizoen ligt de levertijd tussen de 8 en 10 weken. Buiten het seizoen ligt de levertijd tussen de 4 en 5 weken. Wij houden met jullie contact over de voortgang, zodat jullie op tijd de popcorn klaar kunnen maken. 😉

+ Kunnen wij bepalen welke muziek onder de film komt?
Helaas heeft Buma/Stemra aangegeven dat het illegaal is om commerciële muziek te plaatsen onder (bruiloft)films. Hier dient een vergoeding naar zowel de artiest als de producent betaald te worden. Dit kan oplopen tot enkel duizenden euro’s. Gelukkig hoeven we niet te treuren. Door de wetgeving zijn er diverse websites in de wereld ontstaan met muziek, waarbij er eenmalig een klein bedrag betaald hoeft te worden per nummer. Deze websites bevatten op dit moment meer dan 100.000 nummers in elke gewenste stijl. Wij maken de keuze per fragment, om de ultieme filmervaring te kunnen creëren. Alle muziek achter de trailers op de website is legaal gekocht.

+ Wat doen jullie indien iemand ziek wordt?
We worden niet zo snel ziek, maar mocht dit wel gebeuren dan zullen we alsnog komen. Indien er echt overmacht is, zoals een gebroken been of arm, dan hebben we een uitgebreid netwerk met laag, midden en hoog segment videografen.

+ Hebben jullie ook een back-up camera?
Uiteraard! Wij filmen altijd met meerdere camera’s, waardoor er geen risico hoeft te zijn dat er niets meer gefilmd kan worden als een camera het begeeft.

+ Moeten wij ook voor jullie een diner regelen?
Een eenvoudige artiestenmaaltijd in de avond zal helemaal perfect zijn. Natuurlijk hoeven wij niet een viergangendiner of ingedeeld te worden aan de tafels. Mochten we dus een hapje mee kunnen eten, dan zouden we dat erg waarderen!

+ Kunnen wij ook het aantal uren verdelen over de dag?
Nee, wanneer wij jullie dag komen vastleggen, reserveren we de gehele dag voor jullie. We willen graag jullie dag volledig opnemen en continu actief blijven, zodat we helemaal scherp zijn voor jullie film. Wanneer jullie ons tussendoor een paar uur naar huis zouden sturen, raken we helemaal uit ons ritme, naast dat we teveel mooie momenten missen. Denk eens aan al die speeches, prachtige sfeeropnames van binnen en buiten! We nemen tussendoor dus geen (onbetaalde) pauze.

+ Filmen jullie ook bruiloften in het buitenland?
Wij zijn getraind in het buitenland en daarmee dus ook goed bekend met verschillende bruiloften. We zorgen ervoor dat de extra toeslag voor het reizen/verblijf minimaal blijft, zodat het geheel betaalbaar blijft en te realiseren. Laat ons weten welk land jullie op het oog hebben om die geweldige bruiloft te organiseren!

+ Hoe kunnen wij onze datum reserveren?
Bij interesse plan ik altijd eerst een kennismakingsgesprek in Houten. En dit is absoluut geen verkoopgesprek, maar echt kennismaken. Ik wil meer over jullie te weten krijgen en wat jullie zoeken/verwachten. De klik is enorm belangrijk, omdat ik de hele dag bij jullie aanwezig ga zijn. Na het kennismakingsgesprek gaan jullie naar huis en denken verder rustig na over het gesprek. Niks is verplicht en ik werk niet met deadlines. Hou wel rekening mee dat ik niet aan reserveringen doe. Ik film de bruiloft van het koppel dat mij als eerst boekt.

Als jullie eruit zijn, stuur ik jullie een link naar het boekingsformulier met een aanbetaling. Circa een maand voor bruiloft hebben wij weer contact voor het draaiboek. In de tussentijd vind ik het leuk om in contact te blijven met jullie en kunnen jullie mij natuurlijk gewoon toevoegen op Facebook.